Game freezes after NEW GAME

Post here if you have any technical or installation issues or questions about the mod. Please read the readme's thoroughly before posting.
troglo
Waking up in Chronos
Posts: 4
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:41 pm

Game freezes after NEW GAME

Postby troglo » Mon Sep 05, 2011 6:54 pm

Hi all, programmers of this amazing project :)

i pathced doom3 to v1.3.1 , so finally managed to launch the game EOC,

but, when clicking on the option new game, appears like a rectangle with white corners over the option itself, and all stops to responding.
What is some kind of lever loader? should i wait for some minutes?
...however i press alt f4 , to exit from this frozed situation.

I proved it, on my hp pavilion(portable) with WinVista, and on my, acer aspire(desktop) with WinXP, both the same result :cry:

Please lend me a hand, i can't wait to slaughter some monsters of this wonderful game ;)

deadite4
Site Admin
Posts: 654
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:58 pm
Location: Any Town, USA
Contact:

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby deadite4 » Mon Sep 05, 2011 8:11 pm

some questions to help diagnose your problem.

-PC hardware specs
-Confirm md5 of the mod package you downloaded to ensure it is complete and genuine
-Provide information from the hexen console. In the console type: condump hexen.txt - This will dump the console information to your 'eoc' directory in a file called hexen.txt. Post that information here so we can see if things are loading properly.
Sounds Great. Do it again.

troglo
Waking up in Chronos
Posts: 4
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:41 pm

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby troglo » Tue Sep 06, 2011 9:23 pm

-my hw specs:
producer: hewlett-packard
model: hp pavilion dv5 notebook pc
cpu: AMD Turion(tm) X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-82 2.20 Ghz
RAM: 4 GB DDR2 SDRAM
System Type: OS at 32bit
graphic card : ATI mobility radeon HD 3450 512 MB

-i think the mod is genuine, because i installed with DESURA, with good results
(i don't know what is this md5)

-i did via-console,the dump in hexen.txt when in-game-menus appeared,then pressed new-game , the game frozed,i pressed alt+f4, and here it is the hexen.txt in the folder eoc:
the file should be attached to this post !

other things:
the error of the white rectangle after pressing new game, was in doom3 too !
but this happens only if i patch to v.1.3.1
..so i think , maybe i have downloaded a wrong patch.
here i downloaded:
http://doom3.filefront.com/file/DOOM_3_Patch;76460

i hope to be a help to the improvment of this game, than to be a loss of time.
thanks boys !
Attachments
hexen.rar
(2.32 KiB) Downloaded 259 times

deadite4
Site Admin
Posts: 654
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:58 pm
Location: Any Town, USA
Contact:

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby deadite4 » Tue Sep 06, 2011 10:49 pm

3 issues I'm immediately seeing in your console dump:

Code: Select all

Loaded pk4 C:\Program Files\Doom 3\base\zpak000.pk4 with checksum 0x420c14cc
Loaded pk4 C:\Program Files\Doom 3\base\zpak003.pk4 with checksum 0xc9bfd27d


Those are not standard doom 3 pak files.

Code: Select all

Loaded pk4 C:\Program Files\Doom 3\base\game00.pk4 with checksum 0xf07eb555


That is not the proper checksum for game00.pk4

2 more questions:

What mods to you have installed to your /base directory? Is your installation of Doom 3 legit and not cracked?
Sounds Great. Do it again.

troglo
Waking up in Chronos
Posts: 4
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:41 pm

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby troglo » Wed Sep 07, 2011 5:34 am

the game is not cracked, the dvd has a label of the doom3 on the top so it proves is original, however the game was given to me by a friend , he says is original (i trust him, i hope)

no mods insered into doom3 folder

deadite4
Site Admin
Posts: 654
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:58 pm
Location: Any Town, USA
Contact:

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby deadite4 » Wed Sep 07, 2011 11:26 am

If you haven't installed anything other than just the game(no mods), then it would appear from your logs that you do not have an official release.

Also Doom 3 came on CD's. Only the OSX version came on a DVD.
Sounds Great. Do it again.

troglo
Waking up in Chronos
Posts: 4
Joined: Mon Sep 05, 2011 6:41 pm

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby troglo » Wed Sep 07, 2011 8:22 pm

understood, thanks.
i will inquire now about the legitimacy of this game, borrowed to me by this friend..

if it is so, i will return him back ( i hate piracy ), and provide to buy an original one for myself.

I'll let you know when possible, if the problem resolves...thanks again deadite4

deadite4
Site Admin
Posts: 654
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:58 pm
Location: Any Town, USA
Contact:

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby deadite4 » Thu Sep 08, 2011 12:58 am

No problem. Always remember to check Steam as well. At least several times a year you can find Doom 3 on Steam on sale for $5
Sounds Great. Do it again.

User avatar
Mr.Rocket
Picked up the Mace
Posts: 6
Joined: Mon Nov 15, 2010 7:08 am
Contact:

Re: Game freezes after NEW GAME

Postby Mr.Rocket » Tue Nov 08, 2011 1:44 pm

I wouldn't trust the patch you picked up from filefront if the patch dosn't have a D3 icon, then it wasn't issued by id software. I say this because I remember some funky 3rd party patch put out some years ago.
You can get the official patch here:
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/doom3/ ... -1.3.1.exe
Or if the id software's ftp is down?
It can also be found here:
http://www.ausgamers.com/files/details/html/26748

If you still get the a wrong checksum, then it is not an official retail d3 game..


Return to “Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest